• Advertisement
 photo 26d6935a-c8f8-4a7a-a1fa-bd7d10bcc409_zpsfvl7f7on.png D. truncatus

Problemer med/syge Dyscophus guineti

Andre frøer mm.

Moderators: Simon Bomholt, Mads B. Jensen, morten müller

  • Advertisement


Postby Stefan J » Tue 19. Apr 2016 19:46

Hejsa...

Jeg har forsøgt at poste dette problem på NHF, men der tyder desværre ikke på at være så meget hjælp at hente. Kom så lige i tanke om at jeg var medlem herinde - hvilket sted er bedre end et forum der er specialiseret i amfibier.

Jeg smider bare lige en kopi af det indlæg jeg allerede har skrevet. Håber virklig i kan hjælpe.

Jeg købte to små dyscophus guineti(på størrelse med en fem-krone) på messen i Hedensted d. 2/4 af Thorsten Holtmann og Volker Ennenbach(mener jeg).
Begge dyr så sunde og raske ud og havde fin sul på kroppen. De blev begge placeret i hammarplast bokse med humus, skjul vand skåle, og kunstige planter.
Boksene er udstyret med god ventilation samt rigelig fugt og temperaturen ligger mellem 20-22 C*.

Begge frøer er, i mangel af bedre ord, fjolser til at spise. Når jeg præsenterer dem for en fårkylling "hapser" de bare tilfældigt ned i substratet. Den eneste måde jeg har været i stand til at få føde i dem er ved at "provokere" dem ved at vifte foderdyret foranden snuden på dyrene. Dette er lidt af en kamp og meget enerverende.

Her til aften lå den ene lille frø så død, hvilket ærgre mig vanvittigt. Nu er jeg ekstra fokuseret på den anden lille frø, som heller ikke just er en ørn til at indtage føde. Jeg har flere gange ladet en lille flad skål med små melorme stå natten over, men dagen efter er de ikke blevet rørt. Det er som om interessen for fårkyllinger også er dalende.

Jeg har efterhånden en del amfibier i mit hjem og, uden at sætte mit lys under en skæppe, de fungerer bare perfekt.

Er der noget at påpege? Gør jeg et eller andet helt galt mht. dyscophus guineti, som i forvejen skulle være en hårdfør og begyndervenlig art?
Ellers må jeg formode at jeg er blevet solgt syge dyr. Synes bare det virker lidt mystisk at begge frøer har så svært ved at fange deres føde. Det har været et problem fra dag 1.

Håber i kan hjælpe.

Alt det bedste herfra

Stefan
MVH

Stefan
Stefan J Offline


 
Posts: 24
Joined: Thu 27. Mar 2008 21:29
Location: Østjylland

Return to Andre frøer

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

  • Advertisement
 photo 00595dbf-c673-484e-aa4e-c5fffd12cbe8_zps61ajldyk.png